3 veidi, kā uzlabot fizisko pašsajūtu
top of page
Brain Rembrandt style 3.png
Notebook_edited.png

3 veidi, kā uzlabot fizisko pašsajūtu


Tu esi tas, ko tu ēd. Tā ir patiesība.


Pirms dodies uz sporta zāli, nolem uzsākt aktīvu dzīves veidu, izvērtē savu ēdienkarti. Ieskaties savā šķīvī! Ko tu ēd? Varbūt tev jāpārskata alkohola lietošanas biežums un daudzums? Vai tava “vājā vieta” ir saldumi? Ātrās uzkodas? Maini to! Pat mazas pārmaiņas uzlabos tava organisma funkcionētspēju!


Kvantitāte nav pirmajā vietā. Pirmajā vietā ir kvalitāte.


Šis ir visai izplatīts mīts fitnesa un sporta zālēs – proti, ka jo vairāk un smagāk strādāsi, jo ātrāk sasniegsi rezultātu. Tās ir lamatas. Patiesībā – svarīga ir vingrojumu un fizisko aktivitāšu kvalitāte. Cik rūpīgi tu pildi vingrinājumus? Slodze ir jāaudzē tik ātri vai lēni, lai organisms paspētu tai pielāgoties. Forsēšana ir sliktākais, ko var darīt. Lielākajai daļai cilvēku pietiek ar trim kvalitatīva darba stundām nedēļā.


Raksti pateicību dienasgrāmatu!


Kāds gan tam sakars ar fizisko labklājību? Patiesībā – visai tiešs, lai gan sākotnēji šķiet, ka vienīgais ieguvums varētu būt psiholoģiski labāka pašizjūta. Taču tā ir cieši saistīta ar ķermeni, jo ilgtermiņā “iedod” smadzeņu neironiem signālu par to, ka varam atslābt, nav jācīnās, jo tik daudz kas jau ir dots. Ķermenis kļūst mierīgāks, muskuļi vairs nav tik saspringti ik dienas, un mēs fiziski jūtamies labāk.


Pēc RigaBrain smadzeņu treniņiem uzlabojās smadzeņu pašorganizēšanās!

bottom of page