Kā justies labi katru dienu? 4 padomi
top of page
Brain Rembrandt style 3.png
Notebook_edited.png

Kā justies labi katru dienu? 4 padomi

Pareiza ēšana, fiziskās aktivitātes, relaksācija, kvalitatīvs miegs… to visu esam dzirdējuši tik daudz reižu, ka reizēm, šķiet, šī informācija izskan kā tukšs gaiss, lai gan patiesībā var sniegt mūsu pašsajūtai ļoti daudz laba. Tāpēc šodien runāsim par četriem citiem aspektiem, kas neprasa daudz laika un enerģijas, bet kurus veicot, mēs veicinām arī savu psihisko un fizisko labizjūtu. Protams, pareiza ēšana, fiziskās aktivitātes, relaksācija un kvalitatīvs miegs nekur no šī saraksta nepazūd.

Stāvi taisni!

Daudzi no mums ir dzirdējuši šo izteicienu pavēles formā no saviem vecākiem, kad augām. Taču Oklendas Universitātes pētnieki saka, ka pareiza stāja ikdienā mazina stresu un veicina pašvērtējumu.

Pareiza, stalta stāja organismu mudina domāt, ka tam ir vairāk enerģijas, pozitīvākas domas un mazāk paškritikas.


Mājdzīvnieks ir pareiza izvēle!

Dzīvnieciņš mājās palīdz stresa un pat depresijas mazināšanā. Pētījumos arīdzan apstiprināts, ka regulārs kontakts ar mājdzīvniekiem palīdz organismā producēt tādus hormonus kā dopamīns un seratonīns, kas uzlabo garastāvokli un sniedz jēgas izjūtu.


Izej ārā!

Ierastā rutīna: māja – birojs – māja, taču pasper soli tālāk! Būšana ārpus telpām uzlabo garastāvokli, palīdz būt apzinātam, kā arī palīdz stresa un trauksmes mazināšanā.


Pamēģini uz brīdi pateikt “nē” virtuālajai videi

Sociālie mediji mūs ievelk savos tīklos tā, ka pat nepamanām, kur paliek laiks. Bieža sociālo tīklu izmantošana veicina depresiju un trauksmi cilvēkiem, kam ir predispozīcija uz šiem mentālajiem traucējumiem. Mēģiniet lietot sociālos tīklus, maksimums, dažas stundas dienā vai pat tikai dažas dienas nedēļā.


Ja viss tas nepalīdz, tad dinamiskais neirofīdbeks optimizējot smadzeņu darbību uzlabo arī sajūtas, izjūtas un emocionālo stabilitāti! https://www.rigabrain.com/pieteikties

bottom of page