Miega apnoja – kā tā rodas?
top of page
Brain Rembrandt style 3.png
Notebook_edited.png

Miega apnoja – kā tā rodas?

Centrālā miega apnoja ir viena no tām psiholoģiskajām disfunkcijām, kuras var pieskaitīt gan pie kardiopulmonārās, gan pie nervu sistēmas traucējumiem. Īsi – kad smadzenes maina savu darbību no apzināta stāvokļa uz miegu, ķīmiski sensitīvie receptori maina to atbildes reakciju uz CO2 – ļauj tā līmenim pieaugt daudz intensīvāk nekā tas ir nomoda stāvoklī.

Iespējams, miega stāvoklis “prasa” daudz mazāku fizisko aktivitāti, tādēļ nepieciešamība pēc skābekļa samazinās. Problēma parādās, kad smadzenes “svārstās” starp nomodu un miegu vai pat starp miega līmeņiem (dziļās/ ātrās miega fāzes).


Visbiežāk sastopamā ir obstruktīvā miega apnoja, kad kakls fiziski ir aizvērts, traucējot gaisa plūsmu, tādēļ CO2 līmenis pieaug. Mostoties organismā rodas milzīga gaisa apmaiņa, ļoti daudz CO2 tiek ātri un intensīvi izvadīts no organisma, tādēļ smadzenes nekavējoties pāriet atpakaļ miega režīmā, atkal atgūstot CO2 līmeni. Šādā veidā smadzenes cenšas panākt zināmu līdzsvaru.


Vai NeurOptimal un, tostarp, RigaBrain metodes var palīdzēt šādos gadījumos?

Iespējams, līdzsvarojot CNS funkcijas, tiek panākta arī uzlabota komunikācija starp sistēmām, kas atbild par apnojas ierosināšanu. Pilnīgu garantiju, kas tas tā notiks tieši jūsu gadījumā, mēs nevarat dot, taču katrā ziņā ir vērts pamēģināt!


RigaBrain smadzeņu treniņu apmeklētāji regulāri ziņo par miega un noskaņojuma uzlabojumiem!

bottom of page