Kā emociju vadība var palīdzēt kļūt pozitīvākam un laimīgākam savā dzīvē?
top of page
Brain Rembrandt style 3.png
Notebook_edited.png

Kā emociju vadība var palīdzēt kļūt pozitīvākam un laimīgākam savā dzīvē?

Ir daudz diskusiju par emocionālās labsajūtas priekšrocībām, taču mēs visi zinām, ka ir svarīgi, lai būtu laba emocionālā dzīve. Neatkarīgi no tā, vai tu mēģini dzīvot pozitīvu dzīvi vai vienkārši ļaujies tai, tev varētu būt noderīgi saprast, kā pārvaldīt savas emocijas.



Kas ir emocionālā labsajūta?

Emocionālā labsajūta ir prāta stāvoklis, kurā tavas emocijās ir līdzsvarā un tās tevi nepārslogo. Tev ir pozitīvs skatījums uz dzīvi, un tu spēj labi funkcionēt sarežģītās situācijās.


Kā emocionālā labsajūta var tev palīdzēt?

Laba emocionālā labsajūta var palīdzēt tev iegūt pozitīvāku skatījumu uz dzīvi. Tā var palīdzēt tev labāk pārvaldīt sarežģītas situācijas, un tā var pat uzlabot tavu fizisko veselību.


Kādas ir emocionālās labsajūtas pazīmes?

Ir dažas pazīmes, kas liecina, ka tu, iespējams, piedzīvo emocionālo labsajūtu.

  • Šīs pazīmes var ietvert sajūtu, ka kontrolē savas emocijas,

  • tev ir pozitīvs skatījums uz dzīvi,

  • tu spēja labi darboties sarežģītās situācijās,

  • tev ir zems stresa līmenis.

Kā es varu palielināt savu emocionālo labsajūtu?

Uz šo jautājumu nav vienas atbildes, kas derētu visiem, taču ir dažas lietas, ko vari darīt, lai palielinātu savu emocionālo labsajūtu.


Padomi emocionālās labsajūtas uzlabošanai

Nav vienas universālas pieejas, lai uzlabotu tavu emocionālo labsajūtu, taču šeit ir daži padomi, kas ir noderējuši un strādājuši daudziem cilvēkiem:

1. Iegūstiet pietiekami daudz miega.

Miegs ir kritisks emocionālajai labsajūtai, un tas ir svarīgi arī vispārējai veselībai. Kad esi noguris, ir grūtāk pārvaldīt savas emocijas, un īstermiņā tu varētu būt vairāk reaģējošs pret stresu. Pārliecinies, ka katru nakti izguli vismaz 7 stundas miega.

2. Regulāri vingro.

Ir pierādīts, ka vingrinājumi uzlabo gan tavu fizisko veselību, gan emocionālo labsajūtu. Vingrinājumi ne tikai uzlabo garastāvokli, bet arī var samazināt stresa līmeni un iekaisumu organismā. Turklāt ir pierādīts, ka vingrošana palielina smadzeņu plastiskumu, kas nozīmē, ka tas var palīdzēt tev iemācīties jaunas lietas un mainīt to, kā tu domā par lietām.

3. Uzziniet, kā regulēt savas emocijas.

Iemācies kontrolēt savas emocijas ir prasme, ko laika gaitā var iemācīties. Tomēr ir daži pamatprincipi, kurus vari izmantot, lai palīdzētu sev tikt galā ar sarežģītām situācijām:

  • - Nosaki robežas ar cilvēkiem un situācijām, kas liek tev justies nomāktam vai stresā,

  • - Runā par to, kas notiek ar tevi, ar kādu, kurš liek tev justies neērti,

  • - Elpo dziļi un lēni, saskaroties ar izaicinošu situāciju,

4. Esi dabā vai ar citiem cilvēkiem, kuriem ir pozitīvs skatījums uz dzīvi.

Ir pierādīts, ka saiknei ar dabu ir daudz priekšrocību, tostarp emocionālās labsajūtas uzlabošanā. Ir pierādīts, ka laika pavadīšana ārā dabā pazemina kortizola līmeni organismā, kas ir stresa līmeņa rādītājs. Turklāt laika pavadīšana ar cilvēkiem, kuriem ir pozitīvs skatījums uz dzīvi, var arī uzlabot tavu garīgo veselību


Secinājums

Emociju pārvaldīšana ir svarīga pozitīvai dzīvei, un emocionālā labsajūta ir prāta stāvoklis, kurā tavas emocijās ir līdzsvarā un tās nepārslogo tevi. Ir dažas pazīmes, kas liecina, ka tu, iespējams, piedzīvo emocionālo labsajūtu, un ir dažas lietas, ko varat darīt, lai palielinātu savu emocionālo labsajūtu.

Arī RigaBrain® smadzeņu treniņu centra klienti stāsta, ka pēc seansa apmeklējuma uzlabojas emociju vadība. Iesakām iepazīties ar citu cilvēku atsauksmēm: https://www.rigabrain.com/iq/tags/rigabrain-un-emocijas

bottom of page