Negatīvas emocijas un to ietekme uz mūsu smadzenēm un veselību
top of page
Brain Rembrandt style 3.png
Notebook_edited.png

Negatīvas emocijas un to ietekme uz mūsu smadzenēm un veselību

Mēs bieži apzināmies, ka mūsu emocijas ietekmē mūsu dienas, bet vai esam domājuši, kā tās ietekmē mūsu smadzenes un pat veselību? Jaunākie pētījumi atklāj, ka pastāvīga negatīvo emociju izjūta var būtiski ietekmēt mūsu imūno sistēmu un pat palielināt demences risku. Šajā blogā aplūkosim, kā negatīvas emocijas ietekmē mūs un tos, ar kuriem dzīvojam, un kā RigaBrain® var palīdzēt?



negatīvās emocijas, smadzenes, smadzeņu puslodes

Negatīvo emociju ietekme:

Pētījumi liecina, ka ilgstošas negatīvas emocijas, piemēram, skumjas vai stress, var pasliktināt mūsu imūnās sistēmas atbildes spēju. Tas var nozīmēt, ka esam vairāk pakļauti slimībām un infekcijām. Turklāt, pastāvīga negatīvā domāšana ir saistīta ar kognitīvo funkciju pasliktināšanos un var palielināt demences risku.


Smadzeņu darbība un emocijas:

Pētnieki atklāj, ka smadzeņu daļas, kas ir saistītas ar emocijām, piemēram, prefrontālā garoza, spēlē lomu mūsu emocionālajā stāvoklī un imūnās sistēmas darbībā. Piemēram, paaugstināta aktivitāte kreisajā prefrontālajā garozā, kas saistīta ar pozitīvām emocijām, var veicināt labāku imūnās sistēmas atbildi.


Negatīvās emocijas un ikdiena:

Ikdienu ietekmē ne tikai mūsu pašu emocijas, bet arī tie, ar kuriem dzīvojam. Sastopamies ar izaicinājumu, dzīvojot kopā ar cilvēkiem, kas pastāvīgi sūdzas un izplata negatīvismu. Tas var radīt emocionālu slogu un pat veicināt negatīvo emociju "infekciju" mūsu ikdienā.


Aizsardzība pret negatīvisma ietekmi:

  1. Robežu Noteikšana: Ir svarīgi noteikt emocionālās un fiziskās robežas, lai pasargātu sevi no negatīvās ietekmes.

  2. Pozitīvas Vidēs Uzturēšanās: Pavadīt laiku vidēs, kas veicina pozitīvu domāšanu un emocionālo labklājību.

  3. Pašapziņas Prakses: Praktizēt pašapziņas tehnikas, piemēram, dziļo elpošanu vai vieglu vingrošanu, lai palīdzētu saglabāt mieru un līdzsvaru.


NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® pieeja

RigaBrain® izmanto NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® tehnoloģiju, lai palīdzētu indivīdiem uzlabot smadzeņu darbības pašregulāciju. Šī pieeja var palīdzēt cilvēkiem attīstīt lielāku elastīgumu savās reakcijās un domāšanas veidos, tādējādi mazinot negatīvisma ietekmi uz viņu dzīvēm.


Praktiski padomi negatīvi domājošajiem

  • Apzināta Domāšana: Mēģiniet apzināti novērst domas no negatīvajām uz pozitīvām, koncentrējoties uz konkrētiem dzīves pozitīviem aspektiem.

  • Dialogs ar Sevi: Praktizējiet atvērtu dialogu ar sevi, apstrādājot negatīvās domas un meklējot to objektīvu izvērtējumu.

  • Dzīvo Tagadnē: Fokusējieties uz pašreizējo brīdi, nevis iespējamiem nākotnes negatīvajiem scenārijiem.

Atbrīvojoties no negatīvisma, mēs ne tikai uzlabojam savu emocionālo labklājību, bet arī varam pasargāt savu fizisko veselību. RigaBrain® ir šeit, lai palīdzētu jums šajā ceļā, izmantojot mūsu zināšanas un NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® tehnoloģiju. Mēs palīdzam jums izglītoties par savām emocijām un veicināt personīgo un profesionālo izaugsmi.


Aicinām Jūs Uzzināt Vairāk: Lai iegūtu papildu informāciju par mūsu pakalpojumiem un apmācībām, apmeklējiet mūsu mājas lapu: RigaBrain®.


Avoti:

  • Ričards Deividsons, Viskonsīsnas universitāte, Medisona.

  • Janice Kiecolt-Glaser, Ohaio štata universitāte.

  • Natalie L. Marchant, Lise R. Lovland, Rebecca Jones, Alexa Pichet Binette, Julie Gonneaud, Eider M. Arenaza-Urquijo, Gael Chételat, Sylvia Villeneuve. "Repetitive negative thinking is associated with amyloid, tau, and cognitive decline." Alzheimer’s & Dementia, 2020.

  • Džoanni Pavlidis (Ioannis Pavlidis), Hjūstonas universitātes fizioterapijas laboratorijas direktors un Gloria Mark, Kalifornijas Ivinas universitāte.

bottom of page