Kā atbrīvoties no negatīvām emocijām? (IV daļa)
top of page
Brain Rembrandt style 3.png
Notebook_edited.png

Kā atbrīvoties no negatīvām emocijām? (IV daļa)



Tas, kam mēs pretojamies, eksistē. Mēs dabiski vēlamies atbrīvoties no sāpēm, un tās iekļauj mūsu izjūtas. Centieni emocijas ‘pastumt malā” kādu laiciņu var strādāt, tomēr ar tām jātiek galā, pretējā gadījumā var būt sliktāk.

Izprintē šos risinājumus un pārskati tos ik pa laikam. Kad negatīvās emocijas parādīsies, iespējams, jau zināsi, ko ar tām iesākt.

Tavas domas neesi tu. Labākā daļa – tu esi tas, kurš rada savas domas! 100 procentus no tām! Protams, cilvēki apkārt tevi ietekmē, bet tavas domas rodas tikai tavā galvā. Ko tas nozīmē? Ar tikpat lielu pārliecību tu pats vari būt savu domu „diriģents”!

– Kad esi iemācījies, kuras domas tev nav vajadzīgas, ir vieglāk, sastopoties ar tām, tās apzināties. Tas palīdz „izkāpt ārā” no ierastā domu līmeņa un palūkoties no plašākas perspektīvas.

– Domas ir tikai mūsu neironu savienojumu aktivitātes uzplaiksnījumi. Tās ir ikdienas procesu rezultāts – TV skatīšanās līdz vēlai naktij, brokastu ēdiena, sarunu, darba, atpūtas u.tml. pieredzes „produkts”.

Praktizē apzinātību! Kad sapratīsi, ka domām nav varas pār tevi (nevis „es esmu domas”, bet „es un domas esam atšķirīgi”), ir laiks sākt darboties! Pirmais solis – apzinātības treniņš. Tas nozīmē, ka apzināmies, ko jūtam, novērojam savā prātā, kā to neitralizēt vai atgūt, kad nepieciešams.

Turpinājums sekos!

5 views
bottom of page