Emocijas ir saistītas ar to, kas notiek mūsu ķermenī!
top of page
Brain Rembrandt style 3.png
Notebook_edited.png

Emocijas ir saistītas ar to, kas notiek mūsu ķermenī!




Mīlestība mūs „sasilda” viscauri, un nu zinātnieki rada ķermeņa „kartes”, lai to pierādītu.

Somijas pētnieku komanda izmantojusi topogrāfisko pašnovērtējuma metodi, kas atklātu, kādu ietekmi cilvēka ķermenī rada noteiktas emocijas. Pēc pieciem eksperimentiem, kuros tika iesaistīts vairāk kā 700 respondentu no Somijas, Zviedrijas un Taivānas, pētnieki atklāja pārsteidzošas saistības. Pētījums publicēts Proceedings of the National Academy of Sciences.


Pamata emocijas tika saistītas ar palielinātu krūškurvja zonas aktivitāti, izmaiņām elpošanā un sirdsdarbībā. Izjūtas galvā attiecināmas uz visa veida emocijām, iespējams, atspoguļojot izmaiņas mīmikā, ādas temperatūrā u.tml.


Izjūtas augšējās ekstremitātēs saistāmas ar dusmām un laimes izjūtu, bet kavēta roku aktivitāte mums, izrādās, ir tad, ja izjūtam skumjas. Kakla rajonā izjūtam pastiprinātas reakcijas tad, ja jūtam riebumu.


„Emocijas vada mūsu uzmanību un fizioloģisko stāvokli. Mēs esam diezgan lielā mērā atkarīgi no šā mirkļa emocionālā stāvokļa, piemēram, dusmām vai laimes izjūtas, tomēr mehānisms, kas rada fizioloģiskas izjūtas noteiktu emociju dēļ, pagaidām ir neskaidrs,” stāsta pētījuma autori.


Pat, ja apzināti grūti pateikt, kādas emocijas izjūtat, pamēģiniet koncentrēties uz izjūtām fiziskajā ķermenī! Iespējams, tās jums pasacīs priekšā, kas notiek mentālajā „ķermenī”.


Ja nespēj saskatīt savu emociju cēloni, tad neirofīdbeks var palīdzēt!

26 views
bottom of page