Gamma smadzeņu viļņi un to funkcijas
top of page
Brain Rembrandt style 3.png
Notebook_edited.png

Gamma smadzeņu viļņi un to funkcijas

Džūdita Penningtone (Judith Pennington) dalās savās plašajās zināšanās par gamma smadzeņu viļņiem ar Džonu Dupuju (John Dupuy), iAwake Technologies līdzdibinātāju. Džūdita ir Awakened Mind institūta dibinātāja, kur praktizētāji no visas pasaules izmanto Apziņas Atspoguļošanas (Mind Mirror) EEG, lai kartētu, uzraudzītu, apmācītu un izpētītu apziņas stāvokļus.


Džūdita: “Es iemīlēju gamma viļņus 2005. gadā. Es sāku pētīt paplašinātas to amplitūdas augstā beta diapazonā, kas parasti raksturo stresa, trauksmes un panikas stāvokļus. Cilvēki, kas tika pētīti, man stāstīja šim līdzīgus stāstus: “Es tikos ar savu mirušo vīru un atrisināju visas grūtības, kas mums bija,” vai “es biju kolektīvās apziņas laukā”.

Tajā laikā es stažējos pie prāta un apziņas stāvokļu pētnieces Annas Vīzas (Anna Wise), kura 1976. gadā izgudroja Mind Mirror EEG. “Prāta spogulis” ir pilnīgi unikāls, jo tas mēra abu smadzeņu pušu paplašinātās frekvences. Mūsdienās mērījums variē no 0 līdz 100 Hz. Apskatot šo frekvenču klāstu, jūs ne tikai aplūkojat pašas frekvences, piemēram, beta, alfa, teta, delta vai gamma, bet arī to savstarpējās attiecības. Visām kombinācijām ir nozīme.

2011. gadā, gadu pēc Annas Vīzas nāves, es tikos ar Lielbritānijas ražotājuzņēmumu ar nosaukumu Vilistus, un pirmais, kas man bija piedāvājams, bija pievienot “prāta spogulim” divas gamma joslas.

Vissvarīgākais, kas jāatceras – gamma ir vadošais aģents smadzenēs, tāpēc brīdī, kad tiek pāriets uz 40 Hz gamma viļņiem, tie sinhronizē smadzenes dažādās frekvencēs un daivās: smadzenes kļūst harmoniskākas un efektīvākas, tajās ir mazāk troksņu. Rezultātā smadzenes ir:

· vairāk spējīgas pielāgot informācijas plūsmu to pusložu darbībai;

· darbojas saskaņā ar centrālo nervu sistēmu;

· saskaņotākas arī ar perifēro nervu sistēmu.


Paaugstināta gamma viļņu darbība sniedz cilvēkam enerģiju, ko daudzi raksturo kā “dzīvības spēku”. Tātad organismam tiek “padota enerģija”, kas ir fizioloģiski izdevīga, jo veicina arī neiroģenēzi smadzenēs. Arī teta frekvences un fiziskās aktivitātes, kuras jums patiešām patīk, veicina neiroģenēzi – tiek veidotas jaunas smadzeņu šūnas.


Gamma viļņu darbība veido jaunas smadzeņu šūnas frontālajā garozā, tādējādi faktiski palielinot mūsu intelektuālās spējas. Veidojas arī jaunas smadzeņu šūnas hipokampā, tādējādi palielinot mūsu atmiņas saglabāšanas un izguves, kā arī mācīšanās spējas.

Ļoti interesanti – kad jūs nonākat frekvencēs, kas ir augstākas par stresa, trauksmes un panikas līmeni, jūs nonākat transpersonālā stāvoklī – to es saucu par virssapziņas stāvokli -, kur šis uzbudinājums tiek lielā mērā atvieglots. Šis stāvoklis ir saistīts ar piekļuvi spontānai radošu atziņu plūsmai. Zemapziņa kļūst aktīvāka. Tas raksturīgs meditējošajām praksēm, bieži – budistiem.”


Pēc tam, kad aktivizējat gamma viļņus, jūs šo praksi faktiski varat ienest ikdienas dzīvē, zemapziņas līmenī. Jums ir pieejams viss, uz ko “pamodies prāts” (ko mēs parasti iesaistām zemākās frekvencēs): garīga skaidrība, radošums, pastiprināta maņu jutība un pieeja psihiskajai apziņai un empātijai.

Smadzenēs elektrība tiek aktivizēta caur gaismu (fotoniem). Tas ir iemesls, kāpēc cilvēki saka, ka viņi meditācijas laikā ir piedzīvojuši gaismas sajūtas – tas tiešām tā ir. Viņi ir pastiprinājuši savu jutīgumu, apzināšanos un piekļuvi augstākam izpratnes līmenim.

Es šorīt lasīju pētījumu, kurā teikts, ka gamma viļņi, sinhronizējot smadzenes, faktiski palielina jūsu spēju reaģēt uz notikumiem. Tātad arī jūsu reakcijas laiks ir ātrāks.

Ja jums ir raksturīgs iekšējs miers, izpratne par to, kas jūs esat un ar kādu misiju šajā dzīvē esat, ar lielu varbūtību gamma viļņi jūsu smadzenēs jau darbojas aktīvi. Jūs varat noteikt prioritātes. Jūs spējat redzēt, kas jums ir vajadzīgs un ko vēlaties paveikt, un kā to izdarīt.”


P.S. Trenē smadzenes ar RigaBrain seansiem un sasniedz savu augstāko punktu smadzeņu darbībā!


Pēc RigaBrain smadzeņu treniņiem uzlabojās smadzeņu pašorganizēšanās!

bottom of page