Kā uzlabot atmiņu, mainot savu uzvedību?
top of page
Brain Rembrandt style 3.png
Notebook_edited.png

Kā uzlabot atmiņu, mainot savu uzvedību?

Autors: Paul Rogers, atmiņas procesu speciālists

Uzvedības maiņa ar mērķi uzlabot atmiņu patiesi ir iespējama. Piemēram, lasot skaļi, pierādīts – uzlabojas iegaumēšana. Runāšana un klausīšanās vārdos ļauj viegli manipulēt ar atmiņas izgūšanas procesiem.

Pirmkārt, pārtika, ko lietojam, tiešā veidā ietekmē atmiņas procesus. Mainot ēdienkarti un pārejot uz produktiem ar augstu antioksidantu, fosfolipīdu, aminoskābju, vitamīnu un minerālvielu daudzumu, tiks nodrošināta smadzeņu struktūru attīstība, veicinot par atmiņu atbildīgo reģionu funkcionētspēju.


Jo vairāk antioksidantu pārtikā, jo veiksmīgāk smadzenes spēj tikt galā ar brīvajiem radikāļiem, kas „uzbrūk” to neirālajiem savienojumiem, tos iznīcinot, rezultātā radot pat Alcheimera slimību. Iekļaujiet savā ēdienkartē spinātus, zemenes, apelsīnus un mellenes. Arī vitamīni B6, B12 un D attīsta atmiņas struktūras.


Ja jums ir slikta atmiņa, pārbaudiet cukura līmeni asinīs. Ja tas ir ļoti zems – lūk, sliktās atmiņas cēlonis.


Atmiņas pasliktināšanās cēlonis var būt arī stress ikdienā. To piedzīvojot, sašaurinās cilvēka uztveres loks, līdz ar to iespēja uzņemt un saglabāt atmiņā informāciju kļūst daudz mazāka. Vārdu „stress” šajā gadījumā tikpat labi varat aizvietot arī ar „depresiju”, ko bieži pavada koncentrēšanās spēju trūkums un aizmāršība. Parasti cilvēks atceras dažādus savas pagātnes notikumus, bet cilvēki, kas sirgst ar depresiju, nereti atceras tikai negatīvās savas dzīves epizodes.


Savukārt fiziskā slodze palielina atmiņas kapacitāti. Tai ir arī pozitīva ietekme uz veselību un psihi. Skābeklis un barības vielas fiziskās slodzes laikā cilvēka smadzenēm tiek piegādātas pastiprināti, mazinot dažādas blokādes un padarot kognitīvo procesu darbību efektīvāku.


Mainiet uzvedību sev par labu un uzlabojiet pašsajūtu! Redzēsiet – kādā mirklī pasaule sāks rādīties krāsaināka!


Statistika:

Pēc 20 RigaBrain seansiem, ar atmiņas funkcionēšanas traucējumu samazināšanos atzīmē 76,4 % klientu!


Atsauce: Statistika par RigaBrain seansiem – Charlen Zietsma Ph.D., Viktorijas universitāte Kanādā.


RigaBrain ® smadzeņu treniņu centra apmeklētāji stāsta, ka pēc seansa vērojama atmiņas uzlabošanās.

bottom of page