Mīlestība padara mūs spēcīgākus!
top of page
Brain Rembrandt style 3.png
Notebook_edited.png

Mīlestība padara mūs spēcīgākus!


Pavasarī un vasarā mīlestības un iemīlēšanās tēma kļūst īpaši aktuāla. Un, izrādās, tā var palīdzēt mums par stiprināt personību!



Vācijas universitāšu pētnieki atklājuši, ka romantiskām attiecībām var būt pozitīva ietekme uz personības attīstību jaunu cilvēku vidū. Pētījums lasāms Journal of Personality.

Īpaši šo atziņu varam attiecināt uz cilvēkiem ar neirotisku personības profilu – šie cilvēki ir trauksmaināki kā citi. Viņiem raksturīga arī nedrošība par saviem lēmumiem, nosliece uz depresiju un pazeminātu pašvērtējumu. Kristīna Finna, viena no pētījuma autorēm, stāsta: „Pagaidām grūti precīzi noteikt, kādēļ, taču stabilu, romantisku attiecību gadījumā neirotiski cilvēki daudz mazākā mērā izjūt šīs savai personībai raksturīgās iezīmes, un arī ārēji kļūst stabilāki, drošāki, mierīgāki.”


Pētījumā piedalījās 245 pāri līdz 30 gadu vecumam. Iespējams, atbalsts, pozitīva pieredze un emocijas, kas rodas, esot kopā ar mīļoto cilvēku, ir šo personības pozitīvo izmaiņu pamats, kas novērojams gan vīriešiem, gan sievietēm.


Ja piedzīvojam ilgstošas pozitīvas emocijas, mēs varam apgūt mehānismus, kā neļaut negatīvajām automātiskajām domām nomākt mūsu prātus. Mīlestība ir ceļš uz to.

Avots: Christine Finn, Kristin Mitte, Franz J. Neyer. Recent Decreases in Specific Interpretation Biases Predict Decreases in Neuroticism. Evidence From a Longitudinal Study With Young Adult Couples. Journal of Personality, 2014


Ja esi iesprūdis attiecībās, kuras vājina Tavu personu, tad vienkārši esi iesprūdis emocijās. Esi uzmanīgs, iesprūdušas emocijas degradē personību. Iesprūdušas emocijas var daudz vieglāk palaist ar RigaBrain seansiem! https://www.rigabrain.com/pieteikties

bottom of page