RigaBrain® sniedz UK radio interviju latviešu valodā par Neurofeedback
top of page
Brain Rembrandt style 3.png
Notebook_edited.png

RigaBrain® sniedz UK radio interviju latviešu valodā par Neurofeedback

Intervija ar Pēteri Urtānu un Vinetu Kravali.

Smadzeņu treniņi - ko tie dod? Kuram varētu būt noderīgi?



Pilna intervija pieejama šeit: https://fb.watch/i8gQqVrTh6/


Intervijā uzzināsiet vairāk arī par tādām tēmām kā:

Kur Pēteris uzzināja par Neurofeedback tehnoloģiju un kā sākās RigaBrain® darbība?

Šogad RigaBrain® svinēs savu 15. gadadienu.


Kāpēc mēs sākotnēji baidāmies no šī procesa?

Pēteris stāsta vairāk par to, cik tas patiesībā ir normāli un dabiski - baidīties.


Kādos divos gadījumos speciālisti īpaši iesaka šo tehnoloģiju:

Bērniem un pieaugušajiem uzmanības deficīta sindroma gadījumos ar hiperaktivitāti, kā arī pēc stresa seku mazināšanai (trauksme, izdegšana).


Kāda ir atšķirības starp Lineāro un Dinamisko metodi?

Izmantojot lineāro metodi smadzenes tiek stimulētas atgriezties vai iegūt optimālu smadzeņu darbību. Šī metode tiek vairāk pielietota, strādājot jau ar konkrētiem simptomiem vai diagnozēm. RigaBrain® izmanto Dinamisko metodi, kas nestrādā ar simptomiem un diagnozēm, bet palīdz pašām smadzenēm kļūt elastīgākām, pielāgoties un tādējādi atrast savu optimālo smadzeņu stāvokli. Plus šai tehnoloģijai nav iespējamas blaknes.


Kādi ir galvenie iemesli kādēļ klienti apmeklē RigaBrain®?

- Klienti, kuri vēlas iegūt skaidru galvu.

- Miega problēmas, nesakārtots miegs, grūtības aizmigt, naktīs bieži mostas.

- Emocionāli pārdzīvojumi, ilgtermiņa pārdzīvojumi, piemēram problēmas attiecībās.

- Grūtības koncentrēties, domāt.

- Dažādas pēc stresa sekas. Izdegšana.

Kopumā, ja mēs netiekam ar radušos problēmu situāciju galā trīs mēnešu laikā, tad tas ir pēdējais brīdis, kad sākt meklēt palīdzību no malas, lai smadzenēs neveidotos jauni, mums apgrūtinoši paterni, kas kopumā traucē optimālai smadzeņu darbībai. Taču tas nenozīmēs, ka nav iespējams, ko labot jau pēc šo paternu rašanās, piemēram, ja, cilvēks ar tādiem dzīvojis jau vairākus gadus. Vienkārši šis process varētu būt ilgstošāks.

- Bērni ar autiskā spektra traucējumiem:

Lai gan mēs vienmēr uzsveram ,ka nestrādājam ar simptomiem un diagnozēm, liela daļa mūsu klientu tos piemin, statistika rāda, ka daļa mūsu klientu ir bērni ar autiskā spektra traucējumiem. Lietuvā ir izveidojusies aktīva kustība šajā sakarā un ir pat atvērts centrs, kurā tiek izmantots tieši Neurofeedback, strādājot ar šiem bērniem. Šī tehnoloģija palīdz valodas attīstībā kā arī uzlabo koncentrēšanās spējas.

To atzinuši arī logopēdi ar kuriem sadarbojamies.

- Nāk arī vecāka gadagājuma cilvēki, kuriem ir vecuma demence.


Šī tehnoloģija ir piemērota pilnīgi visiem, mēs parasti sakām, ka šis process ir piemērots ikvienam, kuram ir smadzenes.


Mēs esam strādājuši arī ar suņiem, kaķiem un mūsu kolēģi ir strādājuši arī ar zirgiem. 2020. gadā bija viens gadījums Francijā, par ko bija arī raksts franču presē par zirgu, kurš iepriekš bijis sacensību zirgs, bet pēc traumas bija palaists "pensijā". Zirgs savā mūžā bija sasniedzis daudzas nozīmīgas uzvaras. Zirga īpašnieki sāka likt Neurofeedback seansus un pēc kāda laika sāka pamanīt, ka zirgam sāk parādīties jauda, tādēļ tas atkal tika pieteikts un piedalījās sacensībās un ieguva Granprix, laimējot 1 miljonu eiro. Tas parāda, cik liels potenciāls ir mūsu smadzenēs.


Vai ir cilvēki, kuriem smadzeņu treniņi nebūtu piemēroti?

Ņemot vērā, ka šis ir dinamiskais Neirofeedback, tam nav noteikti ierobežojumi, savukārt lineārajam ir. Tādējādi dinamiskais Neirofeedback der visiem. Nav iespējams izdarīt kaut ko sliktu vai pasliktināt esošo stāvokli, jo šajās tehnoloģijās ir iebūvēts tas, ka tās visu laiku pielāgojas un atbilstoši dod atgriezenisko saiti smadzenēm.


Arī mūsu klientu lokā ir cilvēki ar dažādām diagnozēm, piemēram ar depresiju, šizofrēniju. Mēs esam strādājuši un ilgtermiņā redzējuši viņiem uzlabojumus. Tas nenozīmē, ka šīs tehnoloģijas pilnībā atņem šo diagnozi, taču tas būtiski uzlabo cilvēka dzīves kvalitāti. Piemēram, šizofrēnijas pacientiem ir ļoti grūti plānot uz priekšu, pieņemt lēmumus, kas attiecas uz nākotni. Uzlabojoties smadzeņu adaptācijas spējām, šie cilvēki ziņo, ka spēj labāk plānot, domāšana sāk uzlaboties. Vairāki šizofrēnijas pacienti ir ziņojuši, ka pēc smadzeņu treniņu apmeklēšanas ir atsākuši mācības, kas iepriekš pārtrauktas tieši dēļ šīs diagnozes. Rezultātā ir spējuši atrast labāk kvalificētākus darbus, tieši dēļ tā, ka šobrīd ir uzlabojušies domāšanas un plānošanas procesi.


Mūsu pieredzē bijuši arī daudzi klienti, kuri atzīmējuši, ka ikdienā cīnās ar trauksmi un panikas lēkmēm. Arī šādos gadījumos, statistiski esam novērojuši uzlabojumus. Ir bijuši arī gadījumi, kad cilvēks atzīst, ka trauksme ir tik liela, ka nevar pat iziet uz ielas viens pats, bet pēc seansu kursa iziešanas atzīst, ka trauksme ir mazinājusies. Attiecīgi uzlabojoties smadzeņu procesiem arī trauksme mazinās. Ko mēs novērojam, ja smadzenes ir uztrenētas, tad rezultāti ir paliekoši, kas nozīmē, ka rezultāti saglabājas vismaz pus gadu un nav atkrišanas un nav nepieciešami papildus seansi.


Strādājot jau 15 gadus, zinām klientus, kuri kursu izgājuši pirms 10 gadiem, iegūstot adaptīvu optimālu smadzeņu darbību un viņiem vairs nav vajadzīgi seansi. Taču, ja kas būtisks dzīvē notiek un 3 mēnešu laikā klients pats netiek ar to galā, tad mēs mēdzam ieteikt meklēt palīdzību no malas.


Dažreiz klienti atnāk uz 2-3 seansiem, kas palīdz atgriezties optimālajā stāvoklī, kāds bijis sasniegts iepriekš. Līdz ar to varu tiešām apgalvot, ka smadzenēm ir spēja uzlaboties un pielāgoties.


Neirofeedback tehnoloģijas ir iespējams arī izīrēt, par to vairāk varat uzzināt sadaļā "Īre".


Tāpat ir iespējams uzsākt arī savu biznesu un Neurofeedback smadzeņu treniņu praksi, sadarbībā ar RigaBrain®. Šo iespēju izmantoja arī Vineta Kravale, kura šobrīd ir atvērusi savu kabinetu Anglijā, Londonā.


Pilna intervija pieejama šeit: https://fb.watch/i8gQqVrTh6/


Zināšanai: Individuālus gadījumus un statistiku nedrīkst vispārināt. Sasniegumi un rezultāti katram cilvēkam ir individuāli, un seansu daudzums katram ir atšķirīgs. Uzzini vairāk par RigaBrain® seansiem https://www.RigaBrain.com/pieteikties







bottom of page