Izslēdz troksni, apklusini savu prātu. Koncentrējies uz pašu svarīgāko
top of page
Brain Rembrandt style 3.png
Notebook_edited.png

Izslēdz troksni, apklusini savu prātu. Koncentrējies uz pašu svarīgāko

Iztēlosimies situāciju: tu atrodies lielā pilsētā uz rosīgas ielas stūra. Satiksme ir ļoti intensīva — ar taurējošām automašīnām, kravas automašīnām, taksometriem un autobusiem. Tu dzirdi raudošus mazuļus un bērnus, kuri lūdzas saviem vecākiem nopirkt mantas, ko viņi redz veikalu skatlogos. Automašīnu signalizācijas un trauksmes signāli tikai padara kņadu vēl lielāku. Pusaudzis kaut ko kliedz savam draugam otrā ielas pusē. Cilvēki steidzas savās darīšanās, skrienot viens otram virsū. Pilsētas kņada un burzma rada nomācošu troksni, kas nāk no visām pusēm. Viss ir vienā troksnī.


Vai tu tikko juti, kā paceļas tavs stresa, nemiera un spiediena līmenis… tikai iztēlojoties šo situāciju? Tagad padomā par trokšņa radīto realitāti savā dzīvē!


Tagad padomā par „troksni”, kas katru dienu ir tavā dzīvē. Kādu troksni tu dzirdi savā prātā, savās mājās, savā darbavietā? Kādas raizes un rūpes katru dienas un nakts mirkli sacenšas par tavu uzmanību?


Vai esi manījis, ka starp visiem šiem trokšņiem dzīvē dažkārt ir grūti turpināt savu ceļu? Kad tavu laiku un enerģiju pieprasa tik daudzas lietas, tavā dzīvē nav nekāda miera vai klusuma. Viss ir atkarīgs tikai no šī mirkļa… pasteidzies… ātrāk… reaģē… izdari to… TAGAD! Tu esi tik ļoti pieradis pie satiksmes savā prātā, ka tu praktiski darbojies autopilotā.

Tavi bērni ar tevi runā, bet tu viņus nedzirdi. Tavs priekšnieks dod tev norādījumus, bet tu nespēj tos saprast. Tavi draugi uztic tev kaut ko privātu, bet viņu vārdi tev iet pa vienu ausi iekšā, pa otru ārā.


Troksnis rada apmulsumu un haosu. Tavs prāts nemitīgi saka: „Uz priekšu, uz priekšu, tagad, TAGAD!” Bet kur tieši? Tu vairs nekontrolē savas domas un rīcību — visu nosaka satiksme. Tu vairs nespēj pieņemt apzinātus lēmumus, tava zemapziņa spēj tikai reaģēt.


Vai nav pienācis laiks atgūt vadību? Galu galā tā ir TAVA dzīve! Šī ir tava vienīgā iespēja, visu vai neko.

Vai tava dzīve ir tieši tāda, kādu tu to vēlies?

Vai tu iekārto savu dzīvi atbilstoši savām vēlmēm?

Vai palūkojoties uz savu dzīvi no malas, tu brīnies, kā tu nokļuvi tieši tur, kur atrodies?


Mans draugs, es negribu, lai pēc 5, 10, 20 gadiem no šī brīža tu vienu rītu piecelies un saki: „Kā es nokļuvu šajā situācijā? Kas nogāja greizi? Kāpēc mana dzīve tā izvērtās?” Taču tieši tas arī notiks, ja vien tu neapturēsi satiksmi, neatbrīvosies no trokšņa un nesāksi iekārtot savu dzīvi citādāk.


Kad pēdējo reizi tavā prātā bija pilnīgs klusums? Kad pēdējo reizi tu izjuti mieru? Kad pēdējo reizi tu visā šajā aizņemtībā veltīji mirkli tam, lai vienkārši baudītu klusumu?

Es zinu, ka šobrīd daudzas lietas pieprasa tavu uzmanību. Un jā, daudzas no šīm lietām droši vien ir ļoti svarīgas. Taču ir ļoti svarīgi apklusināt savu prātu un tiešam koncentrēties uz pašu svarīgāko attiecīgajā brīdī.


Pieņem lēmumus, pamatojoties uz to… nevis uz satiksmi savā prātā!

Ar skaidru, mierīgu prātu tev būs vieglāk pieņemt lēmumus, kas palīdzēs tev īstenot savu redzējumu par panākumiem bagātu dzīvi. Tu spēsi atbrīvoties no stresa un tā vietā izbaudīsi mieru. Tevi nebūs viegli novirzīt no ceļa, jo tu skaidri zini, kur vēlies doties. Skaidrs un mierīgs prāts palīdzēs tev arī skaidri un mierīgi koncentrēties, un tas vedīs tevi pretī panākumiem.


Tas ir ļoti vienkāršs padoms, taču sekojot tam, tu spēsi radīt milzīgas pārmaiņas. Izmēģini to jau šodien. Šīs dienas laikā vienkārši apstājies uz mirkli un ievelc dziļu elpu. Izslēdz troksni, apklusini savu prātu un koncentrējies uz pašu svarīgāko attiecīgajā brīdī.

Es nevaru sagaidīt brīdi, kad tu spēsi īstenot savu potenciālu, un es tiešām ticu, ka tu vari to izdarīt un to arī izdarīsi… JA vien iemācīsies izslēgt troksni un pieņemt lēmumus, kas vadīs tevi pretī panākumiem.


Ja vēlies, varam Tev palīdzēt! https://www.rigabrain.com/pieteikties

bottom of page