Aukstā ūdens terapija - mazina stresu, sāpes un ir labāka par kafiju
top of page
Brain Rembrandt style 3.png
Notebook_edited.png

Aukstā ūdens terapija - mazina stresu, sāpes un ir labāka par kafiju

Aukstā ūdens terapija: ieguvumi ķermenim, smadzenēm un skaistumam.

Aukstā ūdens terapija ir hidroterapijas forma, kurā ūdens tiek izmantots, kā ārstēšanas metode sāpju mazināšanai. Mainot ūdens temperatūras no zemas uz augstu var ietekmēt ķermeni dažādi izraisot arī šokam līdzīgu efektu, kas organismam var sniegt vairākus pozitīvus ieguvumus.

Jau izsenis ūdens ir izmantots kā veselības un labsajūtas veicināšanas rīks.

7 auksta ūdens terapijas ieguvumi:


1. Tas veido garīgo spēku

Regulāri izmantojot un pakļaujot sevi aukstam ūdenim, rodas pozitīva, sāpēm līdzīga iedarbība, kas sniedz labumu, ķermenis līdzīgi kā ēšana konkrētas dienas stundas (fasting). Šādi pārsteidzot savu ķermeni ar aukstu ūdeni Tu spēj tikt galā ar pašizraisītu sāpju sajūtu, kas palielina Tavu toleranci pret dažādām neērtām situācijām un palīdz tikt galā ar stresu daudz labāk.


2. Tas samazina muskuļu sāpes

Izsenis auksta ūdens duša ir bijusi saistīta ar palīdzību mazināt iekaisumu un muskuļu sāpju mazināšanu. Auksts ūdens tiek saistīts arī ar to, ka tas palīdz ķermenim ražot endorfīnus, kuri savukārt palīdz cīnīties ar sāpēm. Auksta duša ir lielisks veids, lai noslēgtu augstas intensitātes treniņu.


3. Tas ir labāks kā kafija

Tikko ielecot aukstā dušā, organismam būs “aukstuma šoks”, strauji palielinot sirdsdarbību, kas savukārt veicina ķermeņa iekšējā siltuma palielināšanos, ar mērķi sasildīt organismu no iekšpuses. Laika gaitā attīstīsies pieradums pie aukstuma, ka veicinās arī vispārēju organisma spēju tikt galā ar aukstumu.

Auksts ūdens veicina arī to, ka palielinās asins plūsma uz smadzenēm. No rīta dodoties aukstā dušā var palielināties žirgtums,Flow stāvoklis, kad pilnībā nododies kādai nodarbei, kā arī var pieaugt radošums.


4. Tas uzlabo Tavu garastāvokli.

Aukstā ūdens terapija veicina ne tikai endorfīnu produkciju, bet tā aktivē arī jušanas nervus un nervu ceļus, kas ved uz smadzenēm tādējādi dodot dabisku pacēlumu. Auksta ūdens terapija tiek saistīta arī ar depresijas līmeņa samazināšanos un slikta garastāvokļa esamību. Tas viss notiek, jo tiek samazināta temperatūra smadzenēs, kas savukārt samazina iekaisuma procesu, kam ir saistība ar depresiju.

Auksts ūdens paaugstina arī dabisko enerģijas stāvokli, sniedzot vairāk enerģijas un patīkamu sajūtu.


5. Tas paaugstina metabolismu jeb vielmaiņu.

Auksta duša var palīdzēt veicināt vielmaiņas procesus, palīdzot sadedzināt “sliktos” taukus daudz ātrāk.


6. Tas veicina mūsu imūnsistēmas funkcijas

Organisma limfātiskā sistēma ir salīdzināma ar mūsu centrālo “detox” jeb attīrīšanās sistēmu, kas likvidē nevēlamas baktērijas un atkritumus. Muskuļu saraušanās mirklī notiek reakcija, kas atbrīvo mūsu organismu no atkritumiem. Tādēļ ir ļto svarīgi vingrot, lai palīdzētu limfātiskajai sistēmai.

Aukstā ūdens terapija palīdz stiprināt limfātisko sistēmu, veicinot atkritumu izskalošanu, kā rezultātā paaugstinās arī imūnās sistēmas balto šūnu skaits.


7. Tas paaugstina asinsplūsmu un cirkulāciju.

Aukstajam ūdenim saskaroties ar ādu notiek kapilāru saraušanās un atvēršanās, nodrebinot asins plūdumu visiem orgāniem un dziedzeriem. Laika gaitā izveidojas pieradums pret aukstu ūdeni un tas var palīdzēt stabilizēt asinsspiedienu.


Palielināta asinsplūsma un asins cirkulācija ļauj uzturvielām un ādai svarīgiem hormoniem ātri nokļūt ādas virsmā, sniedzot dabisku mirdzumu!


bottom of page