Kā Laimas slimība ietekmē smadzenes?
top of page
Brain Rembrandt style 3.png
Notebook_edited.png

Kā Laimas slimība ietekmē smadzenes?


Neiroloģiskās problēmas, kas rodas Laimas slimības pacientiem, mēdz būt daudz biežāk sastopamas, kā sākotnēji varētu domāt. Vairums cilvēku, kam ir Laimas slimība, norāda uz koncentrēšanās problēmām, depresijas iezīmēm, ilgtermiņa atmiņas traucējumiem.


Pētījumos apliecināts, ka Laimas slimība izraisa izmaiņas smadzenēs, kas var ietekmēt neirālo sistēmu, radot tādus neiropsiholoģiskus simptomus kā depresija un “smadzeņu migla”, un dažos gadījumos izsaukt arī nopietnas slimības, piemēram, Alcheimeru.

Alcheimera slimība ir ļoti saistīta ar infekcijām.


Viena no Laimas slimības biežākajām blakusparādībām ir bezmiegs. Tas ir ne tikai nomācošs simptoms; bezmiegs ļoti negatīvi ietekmē imūnsistēmu, ļaujot tajā “ielauzties” toksīniem un patogēniem.


Laimas slimības saistība ar smadzenēm

Ja Laimas slimība tiek laikus atklāta un pareizi ārstēta, šos traucējumus novērst nav grūti. Diemžēl to ir salīdzinoši grūti atklāt.


Laimas slimība negatīvi ietekmē gan ķermeni, gan galvas un muguras smadzenes. Parasti pirmie simptomi ir encefalīts vai meningīts, cilvēkam liekas, ka viņam zūd maņu izjūtas. Taču simptomi neizpaužas reizē – var paiet gadi no viena simptoma līdz otram.

Tiklīdz Laimas slimība skar smadzenes, tā sāk radīt virkni problēmu smadzeņu darbībā, un cilvēks tās izjūt kā:

  1. Nespēju vai grūtības koncentrēties, trūkst impulsu kontroles;

  2. Grūtības izteikties, rodas atmiņas problēmas;

  3. Dezorientāciju;

  4. Novājinātas problēmu risināšanas iemaņas;

  5. Lēnus mentālos procesus;

  6. Alcheimera un garīgās atpalicības simptomus.

Par šiem simptomiem stāsta vismaz 70% Laimas slimības skarto cilvēku.

Vairums pētnieku ir vienisprātis, ka Laimas slimība izraisa smadzeņu mikropietūkumus. Tie ietekmē cilvēka spēju apstrādāt informāciju.


RigaBrain® seansi var būt palīgs tiem, kas dzīvo ar Laimas slimību. RigaBrain® var palīdzēt mazināt, piemēram, nogurumu, sāpes un kognitīvās grūtības. Sniedzot atgriezenisko saiti smadzenēm, izmantojot EEG sensorus, kas mēra elektrisko aktivitāti, RigaBrain® var palīdzēt smadzenēm kļūt efektīvākām, samazināt stresu un uzlabot pašregulāciju. Ar regulārām RigaBrain® nodarbībām personām ar Laimas slimību var uzlaboties fokuss, samazināties trauksme un piedzīvot lielāku mieru un relaksāciju. RigaBrain® var arī palīdzēt samazināt fiziskos simptomus, piemēram, muskuļu sāpes un stīvumu, un var palīdzēt uzlabot vispārējo mentālo prāta skaidrību. Turklāt RigaBrain® var izmantot kā papildinājumu jau esošajai terapijai, lai papildinātu esošos ārstēšanas plānus. Izmantojiet RigaBrain® , lai cilvēki ar Laimas slimību var uzlabot savu dzīves kvalitāti.

bottom of page