Kā NeurOptimal® var palīdzēt samazināt tinnītu: jauna izpratne
top of page
Brain Rembrandt style 3.png
Notebook_edited.png

Kā NeurOptimal® var palīdzēt samazināt tinnītu: jauna izpratne


Tinnīts, ko tautā mēdz sukt par "zvanīšanu ausīs" ir stāvoklis, kas ietekmē daudzus cilvēkus visā pasaulē, radot nepārtrauktu troksni vai zvanīšanu ausīs, kas var būtiski ietekmēt dzīves kvalitāti. Tradicionālās pieejas šīs problēmas risināšanā bieži vien ir ierobežotas, pievēršoties simptomu mazināšanai, nevis cēloņu novēršanai. Taču 2023. gada pētījums, kas publicēts žurnālā "Annals of Otolaryngology and Head and Neck Surgery", piedāvā jaunu cerību staru tinnīta ietekmētajiem cilvēkiem, izceļot NeurOptimal® neurofeedback sistēmas potenciālu.



Pētījumā, ko vadīja Aldo Messina un viņa komanda, tika pētīta NeurOptimal® neurofeedback sistēmas efektivitāte tinnīta uztveres uzlabošanā. Daudzcentru pētījums, kas tika veikts Milānā un Palermo, atklāja rezultātus, kas liecina par NeurOptimal® potenciālu samazināt tinnīta radītos psihofiziskos simptomus.


NeurOptimal® pieeja

Atšķirībā no tradicionālajām metodēm, NeurOptimal® koncentrējas uz smadzeņu pašregulācijas treniņu. Tas nozīmē, ka, izmantojot šo metodi, netiek tieši mēģināts "ārstēt" tinnītu. Tā vietā tiek veicināta smadzeņu spēja pašām regulēt savu darbību, atgādinot centrālajai nervu sistēmai par nepieciešamību pievērst uzmanību dažādībām, kas palīdz veidot elastību un noturību. Šī pieeja atspoguļo RigaBrain® filozofiju, ka, uzlaojot smadzeņu darbības pašregulāciju, iespējams veicināt vispārēju labklājību un dzīves kvalitāti.


Pētījuma secinājumi

Lai gan pētījuma rezultāti vēl joprojām prasa turpmāku pārbaudi ar lielāku dalībnieku skaitu, sākotnējie rezultāti jau atklāj NeurOptimal® potenciālu kā efektīvu pieeju tinnīta un tā izraisīto simptomu mazināšanai. Dalībnieki ziņoja par uzlabojumiem savā uztverē un mazākām tinnīta izraisītām traucējumiem, kas liecina par metodes spēju uzlabot dzīves kvalitāti tiem, kuri cieš no šī stāvokļa.


Nobeigumā

Šis pētījums ir svarīgs solis ceļā uz labāku izpratni par tinnīta ārstēšanas iespējām, izmantojot smadzeņu pašregulācijas treniņus. RigaBrain® turpina uzraudzīt un piedalīties inovatīvu pieeju izpētē un īstenošanā, kas palīdz uzlabot cilvēku dzīves visā pasaulē. Mēs esam pārliecināti, ka šis pētījums atvērs jaunas iespējas tiem, kas meklē alternatīvas pieejas tinnīta un tā sekas mazināšanai, dodot cerību uz labāku nākotni.


AOHNS-2-1028
.pdf
Download PDF • 802KB

bottom of page