Saikne starp multiplo sklerozi un depresiju
top of page
Brain Rembrandt style 3.png
Notebook_edited.png

Saikne starp multiplo sklerozi un depresiju


Atklājumi, kas publicēti žurnālā „Bioloģiskā psihiatrija”, norāda, ka pastāv potenciāla fizioloģiska saikne starp multiplo sklerozi (MS) un depresiju.


MS ir slimība, kas noārda nervu šūnu spēju komunicēt to starpā. Šie procesi rezultātā noved pie visu veidu neiroloģiskiem simptomiem, bieži lēni progresējot līdz pat kognitīvai un fiziskai rīcībnespējai.

Viens no MS slimnieku biežākajiem simptomiem ir depresija. Tas saistāms ar viņu psiholoģisko stāvokli, cīņu ar slimību, no kuras nav iespējams izārstēties. Jaunākie atklājumi liecina, ka pastāv fiziska saikne starp garastāvokli un MS. Izmantojot magnētisko rezonansi (MRI), zinātnieki ir atklājuši, ka hipokamps, smadzeņu apvidus, kas atbildīgs par ilglaicīgo atmiņu, cilvēkiem, kas cieš no MS, ir mazāks nekā veseliem indivīdiem.Šie pētnieki MS slimniekiem atklājuši arī saikni starp hipokampa atrofiju un hiperaktivitāti asī, kas virzās no hipotalāma caur hipofīzi uz virsnieru dziedzeri (HPA ass). Šī ass ir daļa neiroendokrīnās sistēmas, kas atbild par stresa kontroli.


Autori norāda, ka šī saikne starp hiperaktivitāti HPA un atrofēto hipokampu ir arī cilvēkiem, kas cieš no hroniskas depresijas.

RigaBrain seansi dod iespēju smadzenēm atgūt optimālu darbību, kā rezultātā klienti ziņo smadzeņu ievainojumu radīto seku samazināšanos vai pazušanu bez zāļu lietošanas.


Statistika: pēc 20 RigaBrain seansiem, uzlabojumus par 40% un vairāk vai smadzeņu ievainojumu radīto seku samazināšanos atzīmē 72 % klientu!


Atsauce: Statistika par RigaBrain seansiem – Charlen Zietsma Ph.D., Viktorijas Universitāte Kanādā.


Arī RigaBrain ® smadzeņu treniņu centra apmeklētāji stāsta, ka pēc seansa apmeklējuma mazinās depresijas simptomi.

bottom of page