11 relaksācijas paņēmieni, lai palīdzētu mazināt stresu
top of page
Brain Rembrandt style 3.png
Notebook_edited.png

11 relaksācijas paņēmieni, lai palīdzētu mazināt stresu

Vai visa kā ir par daudz un esi saspringts? Ir pienācis laiks atpūsties un praktizēt dažas relaksācijas metodes! Relaksācijas metodes ir lielisks veids, kā mazināt stresu, uzlabot koncentrēšanos un uzlabot vispārējo labsajūtu. Šajā ierakstā mēs uzskaitīsim 11 populārākos relaksācijas paņēmienus vai metodes, kas varētu Tev palīdzēt ātrāk atslābt un atbrīvoties no stresa. Tātad, paņemiet tasi tējas, uzvelciet visērtākās drēbes un gatavojieties atpūsties!

1. Dziļi elpojiet: dziļa elpošana ir spēcīgs relaksācijas paņēmiens, kas var palīdzēt mazināt stresu un spriedzi.


2. Progresīva muskuļu relaksācija: šī metode ietver muskuļu sasprindzināšanu un pēc tam atslābināšanu pa vienam muskulim.


3. Uzmanības meditācija: tā ietver koncentrēšanos uz pašreizējo brīdi un domu un raižu atlaišanu.


4. Iztēlē vadīti attēli: tas ietver iztēles izmantošanu, lai radītu nomierinošus attēlus savā prātā. Iedomājies ainavu vai vietu, kas Tevi nomierina! Dažiem tā būs vasaras pļava, bet citiem sniegoti kalni.


5. Staipīšanās vingrojumi: tā apvieno fiziskas pozas, elpošanas vingrinājumus un relaksācijas paņēmienus, lai palīdzētu mazināt spriedzi prātā un ķermenī.


6. Tai chi: šī senā ķīniešu prakse apvieno lēnas, maigas kustības ar dziļu elpošanu un relaksāciju.


7. Aromterapija: tas ietver ēterisko eļļu izmantošanu, lai radītu nomierinošu atmosfēru un mazinātu stresu. Ir daudz dažādu ēterisko eļļu, no kurām izvēlēties, tāpēc ir viegli atrast ideālo maisījumu savām relaksācijas vajadzībām.


8. Dienasgrāmatas rakstīšana: domu un jūtu pierakstīšana var palīdzēt atbrīvoties no stresa un nodrošināt galvā skaidrību.


9. Mūzikas terapija: nomierinošas mūzikas klausīšanās var palīdzēt mazināt stresu un radīt relaksējošu atmosfēru.


10. Pastaigas dabā: pastaigas dabiskā vidē var palīdzēt samazināt stresa līmeni un uzlabot garastāvokli. Izejiet svaigā gaisā. Ir pierādīts, ka dabiskās saules gaismas iedarbība uzlabo garīgo labsajūtu, īpaši stresa vai trauksmes laikā.


11. Ieejiet siltā vannā: atpūta siltā vannā var palīdzēt mazināt stresu un spriedzi.




Visiem patīk "bonusi", te būs vēl daži ieteikumi, ja sev neatradi piemērotu līdz šai vietai lasot!


Masāža. Masāža ir lielisks veids, kā mazināt stresu un spriedzi, kā arī atslābināt visu ķermeni.


Skaitīšana. Šis paņēmiens ietver skaitīšanu no 10 līdz 1 vai jebkuru citu skaitļu diapazonu, kas nomierina un atslābina.


Lūgšana. Lūgšana var būt spēcīgs veids, kā sazināties ar Dievu un mazināt stresu un trauksmi.


Regulāri vingro. Ir pierādīts, ka vingrinājumi uzlabo garastāvokli un kognitīvās funkcijas gan veseliem cilvēkiem, gan tiem, kuri cīnās ar garīgās veselības problēmām, piemēram, trauksmi vai depresiju.


Ēdiet sabalansētu uzturu. Veselīgs uzturs var palīdzēt samazināt nemiera un stresa līmeni, kā arī uzlabot jūsu garīgo veselību kopumā.


Daudz guli. Pietiekami gulēt ir svarīgi gan jūsu fiziskajai, gan garīgajai veselībai.


Dienas garumā ieturi pārtraukumus. Kad jūtaties saspringts vai nomākts, veltiet dažas minūtes, lai atpūstos un pārdomātu notiekošo.



Ja meklējat visaptverošāku stresa mazināšanu, tad kāpēc gan neizmēģināt neirofeedback seansus? Neirofeedback ir spēcīgs un pārbaudīts paņēmiens, kas var palīdzēt samazināt stresu, uzlabot koncentrēšanos un uzlabot vispārējo labsajūtu. Mēs piedāvājam profesionālas neirofeedback apmācības, ar kurām varat iepazīties mūsu vietnē, un mēs priecāsimies, ja jūs mums pievienosieties! Tātad, ko jūs gaidāt? Rezervējiet sesiju jau šodien un speriet pirmo soli ceļā uz mierīgāku un bez stresa dzīvi. https://www.rigabrain.com/starts

bottom of page