Kā attīstīt bērna talantus?
top of page
Brain Rembrandt style 3.png
Notebook_edited.png

Kā attīstīt bērna talantus?


Ir kāds vienkāršs veids, kā pārbaudīt, kā līdz ar vecumposma maiņu zūd radošums, un, proti, tas ir šāds: pajautājiet bērnudārza grupiņai: cik daudzi no jums ir dziedātāji? Cik daudzi ir dejotāji? Cik daudzi prot zīmēt? Pacelsies visas rokas! Bērni ar entuziasmu grib apliecināt – mēs visi esam!


Un tagad aizejiet uz augstskolas jebkuru auditoriju un pajautājiet studentiem tos pašus jautājumus. Cik roku izsliesies? Viena? Divas?


Kur paliek radošums?


Ja vēlaties, lai bērns saglabā radošu domāšanu, spēju domāt “ārpus rāmja” un ģenerēt oriģinālas idejas tagad un nākotnē, ļoti labs veids, kā to panākt, ir sūtīt savu atvasi kādā mākslas pulciņā.


Mūzika, dejas, teātris un vizuālā mākslas paver iespēju bērniem ģenerēt jaunas idejas, jaunu pieredzi un pārvarēt izaicinājumus. Prasmes, kas tiek attīstītas, nodarbojoties ar mākslu agrā bērnībā, būs nepieciešamas visu dzīvi – tai skaitā, piemēram, pārliecība, uztveres asums, tieksme pēc panākumiem, spēja analizēt un risināt problēmas.

Tā, piemēram, pierādīts, ka mūzikas nodarbības attīsta pašdisciplīnas un patstāvīguma spējas, kā arī uzlabo matemātiskās prasmes.


Savukārt uzstāšanās publikai var radīt patīkamus mirkļus, jo īpaši, ja tas notiek nelielās grupiņās, kur spriedze par sevis parādīšanu var tikt sadalīta un tādējādi – mazināta, savukārt prieks par padarīto ir dubults, ja tiek dalīts ar grupas biedriem.


Pēc RigaBrain smadzeņu treniņiem uzlabojās smadzeņu pašorganizēšanās!

bottom of page